miercuri, 10 noiembrie 2010

Dana Rogoz din Moştenirea învaţă să danseze step


            Pe langa cursurile dedicate, ea primeste sfaturi inclusiv de la actorul Gheorghe Visu, care a studiat acest dans in trupa lui Dan Puric

Ce se poate naste dintre un vis mai vechi din copilarie si un invitat al emisiunii sale „De Suflet” la ProTv International? Pasiunea pentru dansul de step, pe care actrita Dana Rogoz isi dorea sa-l invete inca de cand urmarea filmele cu Shirley Temple. Insa, de curind, Dana si-a cumparat o pereche de pantofi speciali si a invatat citiva pasi de la Vladimir Palamarciuc sau Vova, care i-a cucerit pe toţi românii anul trecut, la „Dansez pentru tine”alaturi de partenera sa, Gina Pistol.
Vova a venit la ProTv International si, in platoul emisiunii „De Suflet” i-a aratat cateva miscari de baza si i-a explicat cum sa le execute. Fermecata de acest stil de dans si decoperindu-si o reala pasiune, Dana a decis sa-si implineasca dorinta pe care o avea de cand era mica, mai ales ca a gasit si cursuri adecvate, despre care a aflat pe blogul lui Dragos Bucurenci.
Este usor sa inveti coregrafia, miscarile de step. Dar sunetul pe care il scot pantofii trebuie lucrat foarte intens pentru ca el sa se auda egal, curat, precis. Atunci se naste muzica de step, din dansul tau si din loviturile pantofilor” spune vedeta, care explica de asemenea ca unul dintre secrete este acela de a-ti obisnui gleznele cu miscarile de rigoare, astfel incit fiecare pas sau lovitura sa fie naturale.
Pe langa cele 2 sedinte saptamanale petrecute cu profesoara ei de step, actrita Dana Cavaleru, ea repeta si in Buftea cind poate si cu Vova sau cu Lilian. Dornica sa experimenteze si deschisa la sfaturile celor din jur, interpreta Andreei Popeanga din serialul „Mostenirea” difuzat la Pro Tv, a mai capatat un profesor care s-a implicat in pasiunea ei si ii impartaseste din experienta lui, in pauzele de filmare – nimeni altul decat actorul Gheorghe Visu, care a invatat step in trupa lui Dan Puric.
Este un stil greu mai ales pentru ca necesita foarte mult antrenament si cred ca daca lasi mai multe zile sa treaca fara sa exersezi miscarile de baza nu faci niciun progres”, spune Dana care astfel profita si de timpul liber acasa pentru a repeta. Yorick, catelul Danei, a fost insa foarte confuzat si intrigat de ceea ce se intimpla si a incercat in nenumarate randuri sa descopere printre gleznele stapanei de unde provin sunetele metalice, insa a renuntat rapid dupa ce s-a ciocnit din greseala de o parte metalica a unui pantof si a decis ca e timpul sa o supravegheze pe Dana doar ... de la distanta.
„Nu numai Yorick a avut putin de suferit dar si pantofii mei obisnuiti pentru ca nu ma pot abtine si oriunde as fi mai repet cite o miscare. Drept urmare am inceput sa-i julesc mai ales in bot”. Insa beneficiile, pe langa cele de tehnica a dansului de step, nu intirzie sa apara, concretizandu-se si intr-o febra musculara, in special a gambelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu