miercuri, 10 noiembrie 2010

“Salvamontistii” poposesc la Pro Cinema


Din 19 noiembrie, in fiecare vineri, de la miezul noptii, telespectatorii Pro Cinema se vor pregati de aventuri extreme alaturi de “Salvamontistii” (“Rockface”), eroii unui serial produs de BBC.
            Creat de Nicholas Hicks-Beach si Shelley Miller, “Salvamontistii” vorbesc despre prietenie si curaj, despre tarie de caracter si dragoste, despre dorinta de a fi cel mai bun –despre viata, in general.
            Filmat in Scotia si inspirat de echipa de salvamontisti din muntii Lochaber, “Salvamontistii” speculeaza toate cazurile de salvari spectaculoase la care au participat acesti eroi ai muntelui. Actiune, aventura, dar si povesti de dragoste se impletesc intr-un tablou al vietilor acestor barbati si femei pentru care muntele reprezinta in acelasi timp si cea mai mare dragoste, dar si cel mai periculos inamic.    
            Dr. Gordon Urquhart (Clive Russell), liderul echipei de salvamontisti, ii are alaturi pe Jamie Doughan (Rupert Evans) - un alpinist excelent, caruia ii place sa petreaca timpul pe munte, dar si in compania femeilor – dar si pe Mike Bayliss (Richard Graham), cel mai bun prieten al lui Jamie, care este intr-o cautare perpetua a unei femei – a oricarei femei.    
            Annie Craig (Zoe Eeles) si sotul ei, politistul Peter Craig (Jamie Sives) sint mereu in inima oricarei actiuni de salvare, oricit de riscante. La fel si Douglas McLanaghan (Brendan Coyle), care este consilierul lui Gordon pentru situatii de urgenta. Echipa este completata de psihologul  Caroline Morrison (Melanie Gutteridge), care aduce echilibru grupului in momentele critice.
            Serialul este regizat de Terry Winsor si Robert Bierman, nominalizat la echivalentul britanic al Oscarului pentru serialul „Clarissa”.                                                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu