marți, 7 decembrie 2010

Esmeralda vine Acasă


O poveste de iubire clasică, una dintre cele mai îndrăgite telenovele în întreaga lume, „Esmeralda” vine ACASĂ de sâmbătă, 18 decembrie, în fiecare zi de la orele 16.30. Leticia Calderon şi Fernando Colunga trăiesc o frumoasă poveste în „Esmeralda”, dar cei doi întâmpină o mulţime de obstacole pentru ca iubirea lor să se împlinească. Esmeralda este o fată simplă, care a orbit la naştere, dar ochii ei de culoarea smaraldului, deşi nu văd lumea din jur, ştiu să vadă iubirea adevărată.
Telenovela care l-a transformat pe Fernando Colunga într-un star de talie mondială, fiind difuzată până şi în Indonezia, „Esmeralda” este prima producţie a celebrului Salvador Mejia, responsabil pentru telenovele de succes precum „Rosalinda”, „O lume a fiarelor”, sau „Focul iubirii”. Deşi a fost primul său proiect în calitate de producător, „Esmeralda” i-a adus lui Mejia premiul TV Y Novelas pentru „Cea mai bună telenovelă a anului”, iar producţia a fost nominalizată la opt astfel de premii, dintre care şi-a adjudecat trei.
Fernando Colunga, de zece ori nominalizat la premiile TV Y Novelas şi câştigător a patru statuete, dintre care şi cea pentru cel mai bun actor cu rolul din „Esmeralda”, revine ACASĂ, într-o telenovelă clasică.  După ce a cucerit publicul în producţii precum „Sărmana Maria”, „Pasiune”, „Amor Real”, sau „Împreună pentru totdeauna”, Fernando Colunga face de această dată pereche pe micul ecran cu Leticia Calderon, una dintre cele mai frumoase femei din industria telenovelelor. Cunoscută publicului de ACASĂ pentru rolul său din „În numele iubirii”, Leticia Calderon a fost nominalizată de zece ori la premiile TV Y Novelas, inclusiv pentru rolul Esmeraldei, dintre care a câştigat patru trofee. Deşi a ajuns celebră în urma telenovelei „Esmeralda”, Leticia Calderon a ales să se retragă din lumina reflectoarelor, iar timp de opt ani nu a mai jucat în nicio telenovelă, cu excepţia a două apariţii speciale, una dintre acestea fiind în „Amor Real”. Leticia Calderon s-a retras pentru a fi mai aproape de copiii ei, şi în special alături de Luciano, fiul ei care suferă de sindromul Down şi căruia i s-a dedicat complet în această perioadă.
Totuşi, actriţa a revenit în forţă după ani de absenţă, în telenovela „În numele iubirii”, pe care telespectatorii au urmărit-o ACASĂ şi care i-a adus Leticiei un premiu TV Y Novelas pentru cel mai bun rol negativ şi o nominalizare la premiile People en Espanol. Pentru rolul Esmeraldei, Leticia Calderon a reuşit performanţa de a sta mult timp fără să clipească, orele lungi de filmare şi repetiţii lăsându-şi, însă, amprenta asupra ei. Din cauză că trebuia să privească fix, în gol, fără să clipească, actriţa avea migrene îngrozitoare, dar nu s-a lăsat copleşită de dureri, iar publicul a apreciat eforturile ei, „Esmeralda” devenind una dintre cele mai iubite telenovele din întreaga lume.  
Alături de Leticia Calderon şi Fernando Colunga, telespectatorii îi vor putea urmări în „Esmeralda” şi pe Ana Patricia Rojo („Iubire cu chip rebel”, „Padurea blestemată”), Enrique Lizalde („Împreună pentru totdeauna”, „Sărmana Maria”) şi Laura Zapata, sora Thaliei şi cunoscută mai ales pentru rolurile sale negative din „Iubire cu chip rebel”, „Rosalinda”, „Uzurpatoarea”, sau „Maria Mercedes”. 
Din 18 decembrie, „Esmeralda” priveşte lumea cu ochii inimii, în fiecare zi ACASĂ, de la orele 16.30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu