duminică, 6 februarie 2011

Parada serialelor de colecţie continuă la Romantica! Din 13 februarie începe Nord si Sud


Postul de televiziune Romantica va continua şi în 2011 să ofere telespectatorilor posibilitatea de a revedea seriale de colecţie îndrăgite, care au făcut istorie în televiziune. Pe 13 februarie la Romantica va începe serialul Nord şi Sud, care va fi difuzat în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 22.
             Serialul, a cărui producţie a început  în 1985 şi a durat doi ani, impresionează prin minuţiozitatea cu care a fost construit pentru a reda caracterististicile epocii: perioada premergătoare războiului civil american. Costumele (peste 8700 de piese) şi atmosfera au fost foarte atent recreate, serialul beneficiind, de altfel, de un buget de 25 de milioane de dolari, o sumă impresionantă la acea vreme. Distribuţia reuneşte actori de prestigiu: Patrick Swayze, Elizabeth Taylor, Kirstie Alley, David Carradine, Gene Kelly, Lesley Anne-Down, Forest Whitaker, Robert Mitchum, Morgan Fairchild, Michael Dudikoff, James Read, Philip Casnoff, Johnny Cash, Hal Holbrook sau Jean Simmons.  
            Serialul, ecranizare a romanului omonim al lui John Jakes,  prezintă povestea prieteniei dintre George Hazard (James Read) şi Orry Main (Patrick Swayze) - care s-au cunoscut la West Point şi au luptat împreună în Războiul Mexicano-American. George provine dintr-o familie înstărită din Pennsylvania, iar Orry vine din Sud, unde familia sa deţinea o plantaţie şi sclavi. Acţiunea filmului se petrece în anii premergători Războiului Civil, când prietenia celor doi este pusă la grea încercare din cauza diferenţelor de mentalitate dintre Nord şi Sud şi a tensiunilor sociale ce se află într-o continuă creştere. Saga familiilor Hazard şi Main continuă în partea a doua a serialului, pe fondul Războiului Civil, când cei doi prieteni se reîntâlnesc şi descoperă că se află în tabere opuse şi luptă cu disperare să îşi protejeze prietenia.
            Două nominalizări la Globurile de Aur (pentru David Carradine şi Lesley Anne-Down), un premiu Emmy (pentru costume) şi alte şase nominalizări la Emmy întregesc prestigioasa carte de vizită a producţiei. Serialul are două sezoane şi o continuare, care intră mai adânc în evenimentele Războiului Civil. Toate vor fi difuzate de către postul Romantica.

             Romantica oferă în fiecare zi  prin programele sale acea oază de linişte pe care telespectatoarele sale o caută printre grijile şi agitaţia vieţii. Din programul fiecărei seri nu lipsesc seriale îndrăgite ca Dinastia sau Dr. Quinn dar şi filme relaxante, iar în weekend te poţi delecta cu seriale lifestyle, reality-show-uri, emisiuni de divertisment pentru toate gusturile şi filme emoţionante din colecţia Danielle Steel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu