marți, 23 noiembrie 2010

Ioana Picos din Iubire si onoare ar vrea un adapost pentru animale


Ioana Picos, interpreta Azizei din telenovela „Iubire si onoare”, ce se difuzeaza de luni pana joi, de la 20.30, ACASA, este o mare iubitoare a animalelor, iar unul dintre visurile ei este sa deschida un adapost pentru acestea.
Familia a incurajat-o intotdeauna in actiunile de ingrijire a animalelor iar acum isi doreste sa aiba propriul centru pentru patrupezii fara stapan: „In momentul in care voi avea bani suficienti, voi deschide un adapost pentru animalele care se afla in stare grava si au nevoie de un loc pana se recupereaza si un centru de sterilizari.  Pana atunci insa, finantez adaposturi si colaborez cu diverse asociatii care se ocupa cu tratarea animalelor, vaccinarea si plasarea lor iar in curand voi adopta la distanta un sufletel blanos. Din fericire, am avut o familie care mi-a inteles dorinta de a ajuta animalele si nu mi-a interzis sa le aduc in casa. Am avut parte de o surpriza mare atunci cand, de ziua mea am primit cadou un catel, pe nume Lord”, spune Ioana Picos. 
Inca din copilarie, Ioana a fost atasata de animale: „De mica am simtit iubire pentru si din partea animalelor. Tin minte ca atunci cand aveam cam 13 ani am gasit pe o strada, la gunoi, cativa pui de catel, care erau nou-nascuti. I-am ingrijit cat am putut de bine, dar au murit si atunci am suferit foarte mult, dar asta m-a facut sa vreau sa fac tot mai multe pentru animalele abandonate, care sunt lipsite de aparare”.
Cu trecerea timpului, tanara actrita de la ACASA a adoptat nenumarate animale suferinde sau fara adapost: „Am luat de pe strada pui de catel, de pisica, porumbei, animale de tot felul. Intr-o iarna am luat un catelus care statea langa o banca, tremura de frig si era si bolnav. Am avut grija de el, s-a facut bine, a crescut iar acum sta la curte. Odata, eram la o filmare unde un puiut cat un pantof s-a asezat langa mine…evident ca am plecat cu el acasa J. Acum cateva zile am adoptat o pisicuta care a fost lovita de o masina si a suferit 3 operatii si acum se simte foarte bine”, povesteste Ioana Picos.
Mai mult, Ioana are acasa inca un catel pe care il iubeste si il rasfata in agala masura:  „Pe de alta parte, exista si un „locatar permanent”  la mine acasa, Kira, un bichon hawanez destul de alintat, care imi coloreaza zilele cu iubirea si nazdravaniile ei. I-am luat din Barcelona parfum de catei si fundite iar sora mea i-a cumparat din Asia hainute, printre care si o rochita roz cu trandafiri”.
De luni pana joi, de la 20.30, Ioana Picos joaca rolul Azizei, o araboaica orfana si foarte credincioasa in telenovela „Iubire si onoare”, difuzata ACASA.

Un comentariu:

  1. Da sunt de mare acord cu ea !
    Si eu iubesc animalele.
    Si imi dorsc asta mult!!

    (Diana)

    RăspundețiȘtergere