miercuri, 15 iunie 2011

Din 27 iunie, “United States of Tara”, in premiera, la Pro Cinema

Un adolescent, o gospodina din anii ’50, un veteran al razboiului din Vietnam, la care se adauga un copil de 5 ani si un psiholog – acest grup eterogen nu reprezinta o familie, nici un grup de prieteni, ci toti, la un loc, formeza multiplele personalitati ale Tarei Gregson, protagonista comediei “United States of Tara”, care va putea fi urmarita de telespectatorii Pro Cinema, din 27 iunie, de luni pina joi incepind cu ora 21:00.
             Ideea show-ului ii apartine lui Steven Spielberg, care este si producatorul executiv al comediei si a luat nastere in timpul unei conversatii pe care acesta a avut-o cu sotia sa, Kate Capshaw, despre modurile in care oamenii isi “compartimenteaza” viata.
            Diablo Cody, cistigatoare a Oscarului pentru scenariul lui “Juno”, este creatoarea acestei comedii, care o are ca protagonista pe Toni Collette (“Little Miss Sunshine”/ “Fiecare se crede normal” si” The Sixth Sense”/”Al saselea simt”). “Ce placere sa le urmaresti pe Diablo Cody si Toni Collette lucrind impreuna – o combinatie de scenariu inspirat si interpretare stralucita, care ridica ideea acestui show de la o simpla curiozitate, la examinarea in profunzime a mecanismelor de functionare ale unei familii moderne”, spunea un reprezentant al casei de productie.
            Un premiu Emmy, un Glob de Aur, in 2010 si o nominalizare la ceremonia de anul acesta a Globurilor de Aur, categoria “cea mai buna actrita intr-un rol principal”, dintr-un serial tv, au adus o recunoastere a performantelor lui Toni Collette in “United States of Tara”.
            Tara Gregson, personajul interpretat de Collette, este sotie si mama a doi copii, diagnosticata cu sindromul personalitatilor multiple. Stresul are efecte devastatoare atit asupra ei, cit si a familiei ei, prin ricoseu, caci, in functie de situatie, este actualizata una dintre multiplele ei fatete. Cit de derutant pentru copiii ei, sa stea de vorba cind cu un veteran al razboiului din Vietnam, mare bautor de bere, cind cu o gospodina ramasa in urma cu citeva decenii, cind cu un adolescent de seama lor!
            Tara este sustinuta moral de sotul ei Max (John Corbett), de fiica sa, Kate (Brie Larson) si de Marshall (Keir Gilchrist), fiul ei.
            “Cind am scris pilotul pentru United States of Tara nu ma asteptam sa se transforme intr-un serial”, spune Diablo Cody. In acea perioada, tocmai fusese lansat Juno, iar lumea se astepta ca cele doua sa fie cam acelasi lucru. Insa pentru mine, din punct de vedere creativ, Juno era o etapa depasita. Insa, cum asteptarile erau in sensul asta, in primul sezon am fost destul de bulversata. Am reusit sa ma adun treptat, iar serialul a devenit din ce in ce mai puternic. Sint mindra de lucrul asta”, mai adauga scenarista Diablo Cody.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu