marți, 28 iunie 2011

Ştirea de la prima oră!Nicole Duţu din "Narcisa sălbatică" îşi aniversează ziua de naştere

Nicole Duţu îşi aniversează azi ziua de naştere şi noi îi spunem "La Mulţi Ani!". Actriţa a prezentat ştiri la Prima TV şi a mai jucat în "Vocea inimii" şi "Clanul Sprânceană" tot de la Antena 1. Iată în continuare un CV al actriţei de pe site-ul Antenei 1.

Nume: Duțu
Prenume: Nicole
Locul naşterii: Brăila
Studii: - Certificat in Tehnica Romanului, City University, Londra
- M.A. in piese si scenarii de film, City University, Londra
- Studii Literatura Universala si Comparata, Universitatea Bucuresti
- Facultatea de Arte, specializarea Actorie, Universitatea Ecologica, clasa profesor Adriana Pitesteanu, Mihaela Juvara
Activitate profesională: actriță, autoare de teatru, reporter, prezentatoare de stiri, este cunoscuta in special pentru rolurile din televiziune.
- In 2006, interpreteaza personajul Mihaela Petre (Vocea Inimii), amanta lui Gelu Popovici, personaj jucat de Marius Bodochi
- In 2007, interpreteaza personajul Lia Pop (Clanul Spranceana), psihologul mafiotului Toni Spranceana, interpretat de Marius Bodochi
- In 2009, joaca in „Iubire confort 2", piesa in regia lui Horatiu Malaele (premiera la Teatrul de Comedie din Bucuresti, urmata de turneu in toata tara)
- In 2007, joaca in „You'll be back in Galapagos", piesa in regia lui Aurel Palade (premiera la Teatrul de Comedie din Bucuresti)
- In 2006, nominalizare UNITER pentru cea mai buna piesa de teatru - „Nodul" (la Pleasance Theatre London)
- In 2005, joaca in „America Stie-Tot", piesa in regia lui Radu Afrim (la Teatrul Luni, Green Hours)
Actori/Actrițe preferați/preferate: Catherine Deneuve, Daniel Day-Lewis, Valeria Seciu, Maria Popistasu, Mircea Diaconu, Marcel Iures
Cărți preferate/Scriitori preferați: „Weithering Heights" (Emily Bronte), „Outliers" (Malcolm Gladwell), „Fingersmith" (Sarah Waters), „The Land of Green Plums" (Herta Muller)
Hobby-uri: filmele, teatrul, expozitiile, decoratiunile interioare, calatoriile, cititul
Muzică preferată: Wang-Chung, Fleetwood Mac inainte si dupa Peter Green, Johnny Cash, Bob Dylan
Citate preferate: „Citeste! Citind mereu, creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini din care vei intocmi intelesul si filozofia vietii" (Mihai Eminescu), „Lucrurile care ni se intampla, cu unele exceptii, nu reprezinta nimic in sine. Ele sunt indiferente, nici bune, nici rele. Totul depinde de felul cum le privim" (Jules Romains)

Despre personajul pe care îl interpretează:Eliza este sora mai mare a soției lui Tudor. Drama ei este aceea de a fi îndrăgostită obsesiv de Tudor. Măcinată de răutăți, Eliza nu-și găsește liniștea până nu obține acceptul bărbatului iubit. Și cât va mai încerca să-și găsească liniștea... Oare scopul scuză întotdeauna mijloacele...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu