sâmbătă, 16 octombrie 2010

Denis Leary generos cu colegii


Denis Leary, actorul din serialul „Operaţiunea de salvare” şi Michael J. Fox au sfidat imposibilul într-unul din episodele serialului de la Pro Cinema, din fiecare miercuri şi joi de la orele 20.00. Leary i-a oferit lui Fox, care suferă de boala Parkinson, rolul unui personaj paraplegic. Fox a fost şocat de ofertă şi l-a început a crezut că Leary nu este în toate minţile, dar a acceptat imediat rolul care i-a adus şi un premiu Emmy. „Îţi dai seama că boala mea mă face să nu mă pot opri din mişcat? Şi tu vrei să joc un personaj în scaunul cu rotile?” l-a întrebat Michael pe Denis atunci când acesta i-a oferit rolul.
Pe lângă faptul că personajul din „Operaţiunea de salvare” i-a adus un Emmy, recent Michael J. Fox a declarat că acesta este şi rolul său preferat din întreaga carieră. „A fost o pură provocare actoricească să joc în Operaţiunea de salvare alături de Denis Leary. A fost foarte tare! Este exemplul perfect de cât de scrântiţi sunt oamenii ăştia, care m-au angajat pe mine să joc un tip paralizat”, spune Fox. „Tocmai terminasem o carte despre optimism şi cum să atragi lucruri pozitive, când Leary a venit la mine cu personajul ăsta! Mi-am zis că asta este exact ceea ce trebuie să fac”.
De asemenea, Leary are numai cuvinte de laudă la adresa lui Fox. „La scenele mai intense, filmam cu el dimineaţa la prima oră. De obicei, momentele cele mai bune şi în care este cel mai liniştit le are dimineaţa devreme, dar acestea variază, iar el ne anunţa exact când este cel mai bun moment pentru a filma o scenă în scaunul cu rotile”, povesteşte Denis Leary. „Nu vrea un tratament preferenţial, este foarte prezent în fiecare scenă, mai ales că încercăm să improvizăm cât mai mult”. Nu numai Fox s-a lăsat pe mâna lui Leary, ci şi reciproca a fost la fel de valabilă, mai ales când Denis trebuia să stea pe locul din dreapta, în timp ce Fox conducea o maşină. „Într-o scenă, el trebuie să conducă, să deschidă o bere, să-şi spună replicile şi în acelaşi timp să şi improvizeze, iar asta a fost foarte solicitant. Nu am folosit o dublură pentru el la volan, aşa că atunci când trebuia să par speriat lângă el, în maşină, mi-a fost foarte uşor şi natural”.
Cei doi sunt prieteni de multă vreme, iar Leary ştie foarte bine care sunt efectele bolii Parkinson. „Nu te lasă deloc să-l compătimeşti”, spune Leary. „Mai mult, face el glume pe tema asta, înainte să apuci să spui ceva. E un tip extraordinar, pentru că în loc să se întrebe de ce i se întâmplă lui toate lucrurile astea, el face exact opusul. E foarte haios şi are un simţ al umorului de este o adevărată plăcere să fii în preajma lui”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu