joi, 6 ianuarie 2011

Marea sufletelor deschide portile paranormalului la Pro Cinema


Coincidente stranii, fantome, reincarnari, voodoo si vindecari miraculoase – din 16 ianuarie, in fiecare simbata si duminica, de la ora 19:00, odata cu debutul serialului “Marea sufletelor” (“Sea of Souls”), telespectatorii Pro Cinema pot intra intr-o lume necunoscuta si fascinanta, in care totul este posibil.
            Serialul care aminteste prin temele sale de celebrul “Dosarele X”, este creat de David Kane si produs de BBC. Castigator al Oscarului britanic pentru cea mai buna drama (premiul Bafta, in 2005), “Marea sufletelor” ii are ca protagonisti pe Bill Paterson, Dawn Steele si Iain Robertson.
            Dr. Douglas Monaghan (Bill Paterson) conduce Biroul de Parapsihologie al Universitatii Clyde din Glasgow, format dintr-o echipa de profesionisti a caror specializare este supranaturalul si explicarea intimplarilor care aparent nu au nici o explicatie. “Povestile din  Marea sufletelor ii vor conduce pe telespectatori intr-o zona a mintii umane despre care nici nu stiau ca exista”, spune producatorul Stephen Garwood. “Explorarile tulburatoare ale mintii vor duce povestile din acest serial in zone periculoase si ale caror intelesuri scapa uneori logicii umane”, mai spune acesta.  
            Dr. Douglas Monaghan, liderul echipei, este, paradoxal, un sceptic, aproape refuzind sa creada si negind existenta oricarui fenomen care nu poate fi explicat de stiinta. Insa contactele frecvente cu aceasta zona a inexplicabilului ii vor clatina din temelii lui Monaghan convingerile.
            Justine McManus (Dawn Steele) s-a straduit din greu sa cistige respectul colegilor ei de echipa, iar calitatile ei speciale au fost cele care i-au convins. Chiar de la inceput, a fost clar ca Justine poseda calitati paranormale – capacitatea de a vedea viitorul, de a intra in comunicare cu cei morti si de a intelege adevarata natura a celor din jurul ei sint citeva dintre acestea. Cu timpul Justine isi da seama ca puterile ei sint chiar mai mari decit banuia ea, mai ales in momentul cind observa ca fiul ei, Billy, ii calca pe urme.
            Arogantul Craig Stevenson (Iain Robertson) este cel care completeaza echipa. Deloc sociabil si prea grabit sa judece lucrurile dupa aparente, Craig ajunge sa-si schimbe convingerile despre lumea paranormalului dupa ce se apropie mai mult de Justine.
            Printre vedetele notabile invitate sa apara in serial se numara si John Hannah, Siobhan Redmond, Peter Capaldi si Michelle Collins.

Un comentariu: