luni, 2 mai 2011

Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) revin la TVR 1

 Stilat şi provocator, Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men), serialul care a câştigat numeroase premii, incluzând globurile de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune şi pentru cel mai bun actor într-o dramă (Jon Hamm), revine la TVR 1 cu seria a doua din 2 mai, prima serie fiind difuzată de TVR 1 în martie – mai 2010.
In New York-ul anilor ’60, serialul urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine.
Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men) este un serial multipremiat încă de la lansare cu un Premiu Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, 3 Globuri de Aur pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, un Premiu Peabody, un Premiu al Asociaţiei Producătorilor, 2 premii ale Asociaţiei Scenariştilor, Premiul AFI în 2007 şi 2008 pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de Televiziune, Premiul BAFTA pentru Cel Mai Bun Program Internaţional.
Nebunii de pe Madison Avenue (Mad Men – producţie SUA, 2007) îi are în rolurile principale pe câştigătorul unui Premiu Emmy, Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).
Povestea serialului se concentrează pe viaţa duplicitară a lui Don Draper (Hamm), cel mai cunoscut director de creaţie şi cel mai râvnit bărbat din branşă, dar şi a colegilor săi din agenţia Sterling Cooper. Don face jocurile atât în sala de conferinţe, cât şi în dormitor, dar se luptă să ţină pasul cu schimbările rapide din domeniu şi cu tinerii aspiranţi care visează să îi ia locul. Serialul investighează pe larg şi cu sinceriatate rolurile femeii şi bărbatului în acea perioadă, dezvăluind adevărata pornire umană  ascunsă sub paravanul vieţii de familie din anii ’60.
La sfârşitul primului sezon, directorul de creaţie Don Draper (John Hamm) este şantajat de tânărul său coleg (account executive), Peter Campbell (interpretat de Vincent Kartheiser), acţiune în timpul căreia Don îşi dezvăluie adevărata identitate. După ce livrează o prezentare fulminantă folosind fotografii personale cu propria familie în momentele ei fericite, Don se întoarce într-o casă goală în seara dinainte de sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei 1960. Secretara lui Don, Peggy (interpretată de Elisabeth Moss), care fusese promovată junior copywriter, ignoră îngroşarea taliei în ideea urmăririi unui viitor mai strălucit, până la momentul când are serioase dureri de burtă şi, pe neaşteptate, dă naştere unui copil. 
În sezonul al doilea, Nebunii de pe Madison Avenue va continua să menţină neclară linia dintre adevăr şi minciună, percepţie şi realitate. Lumea se îndreaptă spre o nouă direcţie – poate Sterling Coppper să ţină pasul? Între timp, viaţa privată a lui Don Draper devine complicată într-un alt mod... Care este costul identităţii sale secrete?
Serialul a ajuns la seria a patra in America, iar pagina oficala de facebook a acestuia a creat o comunitate de aproximativ 1.200.000 de fani din intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu