duminică, 17 iulie 2011

Suspect de crimă vine la TVR 2

Din 18 iulie, în fiecare zi, de luni până duminică, TVR 2 va difuza de la ora 20.10 o producţie de excepţie: Suspect de crimă – o miniserie poliţistă cu 14 premii internaţionale, dintre care patru premii BAFTA TV, trei premii EMMY şi două nominalizări la Globul de Aur.

Rolul principal este interpretat de actriţa britanică Hellen Mirren ce are la activ un Oscar (în 2007), două Globuri de Aur, două trofee la festivalul de film de la Cannes, patru premii EMMY, cinci premii BAFTA, şi numeroase alte nominalizări şi distincţii.
Ea o întruchipează pe Janne Tennison, detectiv la Scotland Yard, care încearcă să se facă respectată într-o lume dominată de bărbaţi. Prima investigaţie importantă pe care o conduce va fi o confruntare nu doar cu suspectul, violator şi ucigaş, ci şi cu tendinţele misogine ale propriilor colegi, care încearcă s-o înlăture din echipă.

Cele şapte miniserii Suspect de crimă programate de TVR 2 totalizează 15 episoade, realizate între 1991 şi 2006, care au fost incluse de către revista “Time" pe lista celor mai bune 100 de filme TV din toate timpurile.

Suspect de crimă (PRIME SUSPECT) este o producţie Marea Britanie, în regia lui Christopher Menaul. Scenariul este semnat de Lynda LaPlante - care a declarat că i-a venit ideea urmărind la televizor emisiuni despre cazuri reale. A sunat la Scotland Yard şi aflând că în toată instituţia există doar patru femei detectiv, a decis să facă un interviu cu una dintre ele. Aşa a ajuns să o cunoască pe Jackie Malton, poliţista care stă la baza personajului principal din Suspect de crimă. Eroina Janne Tennison (interpretată de Hellen Mirren) are de înfruntat în serial multe dintre problemele reale pe care le-a întâlnit în carieră Jackie Malton, detectiv la Scotland Yard.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu