joi, 6 ianuarie 2011

Vrajitorul Merlin aduce magia la Pro Cinema


Magia este chiar destinul lui, insa pentru a-si implini acest destin un tinar vrajitor are de trecut prin aventuri si de infruntat pericole care par iesite chiar din haurile infernului. Cind insa acest tinar vrajitor se numeste Merlin, totul pare posibil…
            Din 15 ianuarie, in fiecare simbata si duminica, de la ora 16:00, telespectatorii Pro Cinema vor fi vrajiti de insusi “Merlin”, eroul serialului produs de BBC si creat de Johnny Capps, Julian Jones, Jake Michie si Julian Murphy. Desi are la baza legendele arthuriene despre vrajitorul mitic Merlin si relatia sa cu printul Arthur, serialul difera de versiunile traditionale in multe aspecte ale sale, dar mai ales prin personaje.
            In privinta conceptului, “Merlin” a fost influentat de serialul “Smallville” despre anii de tinerete ai lui Superman.
Tinarul Merlin (Colin Morgan) ajunge in cetatea Camelot, unde spera sa gaseasca o modalitate de a pune in practica abilitatile magice pe care le are. Aici insa, magia fusese interzisa in totalitate de regele Uther Pendragon (Anthony Head), iar ultimul dragon in viata fusese inchis in temnitele cetatii. In scurt timp, tinarul devine ucenicul lui Gaius, tamaduitorul din Camelot, si afla de la ultimul dragon ca are o misiune extrem de importanta: aceea de a-l proteja si de a-l ajuta pina urca pe tron pe printul Arthur, fiul arogant al regelui Uther. In ciuda animozitatii initiale dintre Merlin si Arthur, cei doi devin buni prieteni si trec impreuna prin peripetiile vietii lor.   
Atunci cind a fost difuzat in Marea Britanie, serialul s-a bucurat de un succes neasteptat si a tinut in fata micului ecran nu mai putin de 6.32 milioane de telespectatori. Cinefilii vor recunoaste vocea inconfundabila a actorului John Hurt, nominalizat la doua premii Oscar in intreaga sa cariera, care “da glas” Marelui Dragon. Renumitilor Richard Wilson, in rolul lui Gaius si Anthony Head, cel care da viata regelui Uther, se alatura tinerele sperante Colin Morgan, cel care-l intruchipeaza pe vrajitorul Merlin si Bradley James in rolul printului Arthur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu