marți, 16 august 2011

Actorul zilei

Mauricio Islas s-a născut pe 16 august 1973 şi este un actor de origine mexicană cunoscut datorită telenovelelor sale. A apărut în mai multe seriale printre care Amor Real, Amores de Mercado (Iubiri) şi Prisionera (Prizoniera).
Islas este fiul omului de afaceri Juan Islas şi a Rosalindei Ilescas. A mai avut o soră, Camilla, care a murit când Mauricio avea 10 ani.O altă lovitură dură a reprezentat-o despărţirea părinţilor săi, când Mauricio avea doar 14 ani. El a suferit un şoc şi s-a schimbat foarte mult, devenind agresiv faţă de cei din jur, iar relaţia cu tatăl său este, şi în ziua de azi, rece şi distantă.
În 1990, Mauricio a decis să urmeze o carieră actoricească. Deşi studiase teatrul în liceu, la sugestia prietenei sale, Yolanda Andrade, s-a înscris la Centro de Educacion de Televisa (CEA), pentru a intra cu dreptul în televiziune. Înainte să-şi termine studiile la CEA, Mauricio Islas a debutat în telenovela Carrusel de las Americas. După acest serial s-au făcut numeroase remake-uri, ultimul fiind Îngeraşii.
În 1997  primeşte rolul lui Juan Felipe în telenovela Mi pequena traviesa (Strengarita), unde joacă alături de Michelle Vieth, Arath de la Torre şi Hector Soberon. În timp ce filma la acest serial o cunoaşte pe Margarita Magana, cu care se logodeşte, dar o părăseşte pentru Iran Castillo. Acest rol îl face cunoscut în Mexic şi îi aduce primul rol principal în serialul Preciosa (1998) şi inima colegei de platou Iran Castillo.
Este mai bine cunoscut pentru rolurile sale principale, deşi a interpretat de-a lungul timpului şi două roluri negative: în 2000 Demian în  Primer amor... a mil por hora şi în 2006 Fernando Leyra în Amores de Mercado (Iubiri). Mauricio a fost căsătorit cu cântăreaţa venezuelană Patricia Villasana din noiembrie 2001 şi până la divorţul lor din 2006. Au împreună o fiică născuta la 3 mai 2002, Camila.
În august 2004 , în timpul filmărilor telenovelei Prisionera a fost scoasă la iveala relaţia dintre Islas şi minora  Genesis Rodriguez. Incidentul a avut loc la o petrecere dată de Telemundo unde cei doi au fost prinşi într-o ipostază compromiţătoare. Mauricio a fost exclus din productie, locul său fiind luat de  Gabriel Porras. Islas s-a despărţit de soţia sa şi în acelaşi timp a început filmările la o altă producţie  , Los Plateados (Bandiţii), scandalul fiind în cele din urmă uitat.
În 2007 a fost in juriul concursului Miss Univers, alături de Donald Trump şi  Dave Navarro.
Sursa:Cinemagia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu