vineri, 26 august 2011

Actriţa zilei


Astăzi Thalia din "Risalinda" şi "Maria Mercedes" împlineşte 40 de ani.
Ariadna Thalía Sodi Miranda (n. 26 august 1971, Ciudad de México, Mexic), cunoscută pe plan profesional sub numele Thalía este o actriţă şi cântăreaţă de origine mexicană laureată a premiilor Grammy Latino şi Premiile Billboard Latino. Datorită succeselor obţinute de către telenovelele în care Thalía a interpretat un rol principal, ea a fost numită „Regina Telenovelelor”, iar albumele sale premiate cu multi-discuri de platină în America Latină i-au adus titluri precum „Diva muzicii latino pop” sau „Regina muzicii latino pop”.

Pe plan mondial, interpreta a vândut 30 de milioane de discuri, această realizare plasând-o pe Thalía în cercul celor mai influente cântăreţe de muzică latino pe plan internaţinoal. Profilul vocal al Thalíei se încadrează în categoria mezzo-sopranelor. În prezent, interpreta locuieşte în New York împreună cu soţul şi impresarul ei, Tommy Mottola.

S-a născut pe data de 26 august într-o familie cu origini mexicane şi spaniole. Fiind al cincilea şi ultimul copil al familiei sale, tatăl acesteiea era cercetător, doctor în patologie, criminalist şi scriitor, iar mama sa pictoriţă. Printre surorile sale se numără şi o actriţă de succes şi anume Laura Zapata. Thalía a început să apară în mass-media încă de la o vârstă fragedă, ea fiind selectată pentru un rol într-o reclamă televizată când avea doar un an.

Thalía a studiat la liceu Liceo Franco Mexicano (Elycio Francée Mexican). În copilărie a participat la diferite concursuri de pictură şi arte plastice dedicate copiilor. În paralel cu şcoala, ea a studiat baletul şi gimnastica.
Sursa Cinemagia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu