joi, 18 august 2011

Sorina Ungureanu şi Simona Macovei - scenaristele poveştii din "Pariu cu viaţa"

Imaginatia lor nu are limite, inspiratia lor vine din viata de zi cu zi, de la oamenii care le inconjoara si situatiile pe care le traiesc. Sorina Ungureanu si Simona Macovei sunt prietene si colege de munca, iubesc sa scrie si sunt scenaristele din spatele productiei  “Pariu cu viata”, un serial pentru toate generatiile ce va fi difuzat, din toamna, la Pro Tv.
Cat de greu este sa-ti vina ideea, sa creionezi personajele, sa gandesti situatii, ne spun chiar ele. “Imaginati-va urmatorul scenariu de film SF. Cum ar fi ca intr-o saptamana, sa traiesti vietile tuturor membrilor unei familii? Sa te trezesti intr-o dimineata si sa fii copilul adolescent, in alta zi sa fii mama, in alta tatal sau, de ce nu, bunicul? Nu ar fi fascinant? Cam asta ni se intampla noua de cand am inceput sa scriem “Pariu cu viata”. Asta inseamna sa scrii pentru toate varstele”, marturiseste Sorina Ungureanu. “Cred ca e visul oricarui scenarist este sa aiba o plaja atat de larga de povesti. Fiecare generatie are dramele si bucuriile ei, important e sa impletesti destinele eroilor tai astfel incat sa fie credibile”, o completeaza Simona Macovei.
Pentru  serialul “Pariu cu viata” cele doua s-au inspirat din viata cotidiana, din trairile liceenilor de astazi. “Adolescenta e acea varsta pe care o urasti atunci cand o traiesti, dar care iti lasa cele mai dulci amintiri. Cred ca lucrul cel mai frumos la personajele din “La-La Band” este ca ii vor face pe liceeni sa empatizeze cu ei iar pe cei care au depasit acea varsta s-o retraiasca. Pentru ca anumite lucruri nu se schimba niciodata: primul sarut, prima iubire, emotia examenelor, sentimentele contradictorii de dragoste si ura fata de scoala. Fiecare dintre noi a avut la scoala o Sara, o Sofia, un Razvan, o Ioana sau un Andrei”, spune Sorina Ungureanu.
Ideea serialului a pornit de la producatorul general Ruxandra Ion iar cele doua scenariste ale productiei au avut liber la imaginatie pentru a pune pe hartie si mai apoi pe micul ecran povesti care sa-i tina pe telespectatori cu inima la gura. “Ruxandra a fost cea care a dat startul olimpiadei  “La-LaBand”. Noi am fost incantate, ne-am documentat  (secret: povestea porneste de la un fapt real) si incet, incet ne-am imaginat lumea “La-La Band”. Muzica este personajul nostru preferat. Nu am mai scris pana acum un serial atat de complex. Muzica, in serialul nostru, are un rol foarte important. Prin muzica eroii nostri spun mult mai multe decat se poate spune in cuvinte”, dezvaluie Simona Macovei.
Un cuplu care va face senzatie este cel format din sectoristul Gica (Radu Gabriel) si bodyguard-ul Tantica (Elvira Deatcu). “Ideea mi-a venit din viata. Eu il cunosc pe adevaratul “Gica”, sursa noastra de inspiratie, dar nu pot sa va divulg numele lui”, spune amuzata Simona Macovei.  “Tantica si Gica traiesc printre noi. Ne intalnim in fiecare zi cu ei, la supermarket, in metrou, la piata… Sunt acei oameni care te fac sa zambesti si sa-ti aduci aminte ca poporul roman are simtul umorului”, adauga Sorina Ungureanu.
Din toamna, la Pro Tv, intr-un serial pentru toata generatiile, Sorina Ungureanu si Simona Macovei, aduc, in “Pariu cu viata”, povesti: “De la ei si de la noi. Eroii nostrii au adus prospetime si in viata mea pentru ca m-am intors in vremea liceului, am stat din nou in banca mea de unde vedeam cum infloresc castanii si mi-am imaginat cum e sa dai din nou teza, sa te indragostesti pentru prima data… sau sa traiesti o drama pentru ca o colega invidioasa ti-a furat coronita de Miss Boboc”, spune Simona Macovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu