joi, 1 septembrie 2011

Actrita zilei


O stiti din serialul "In Familie" si emisiunea " Atentie, se canta", iar azi isi aniverseaza ziua de nastere! Noi ii uram La Multi ANI!

Alexandra Velniciuc s-a nascut in Bucuresti, pe 01 septembrie 1980, intr-o familie de artisti. Si-a petrecut copilaria pe platourile de filmare, caci tatal sau este actor. A studiat pianul, caci mama era pianista. La 4 ani mama a plecat in Italia si a fost crescuta de tata si bunici. A invatat la scoli bucurestene, in limba engleza. In timpul liceului a urmat un curs de jurnalism.

A terminat Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promotia 2003. A urmat si cursurile de master la U.N.A.T.C., sectia Actorie. In 2008 a devenit doctor in Artele Spectacolului. Teza de doctorat: "Performanta, concept fundamental in arta actorului modern de teatru si film".

A aparut devreme la televiziune. Mai intai la "Duminica in familie" de la Antena 1, apoi in filmul serial "In familie" de la Prima TV, ca moderatoare la "Televiziunea, dragostea mea", "Slagare in revenire" sau la "Atentie, se canta".

A avut o colaboratoare permanenta cu Societatea Romana de Radiodifuziune, canalul Radio Romania Tineret. A citit poezie romaneasca si materiale documentare. La Radio Romania Cultural a tinut un curs de limba italiana.

Debutul in teatru a avut loc la Buzau, in piesa "Acolo, departe". Rolul era Ioana si juca alaturi de tatal sau, Stefan Velniciuc.

In 2005 a jucat rolul Monei din "Steaua fara nume" de Mihail Sebastian, la Teatrul National din Craiova, in regia lui Serban Puiu, in 2009 la teatrul Metropolis din Bucuresti, piesele "Mincinoasa", "Pijamale" si "Fantoma, dragostea mea".

Filme de lungmetraj: In 2004, "Lotus", regia lui Ion Carmazan, in 2003 "Vlad", coproductie romano-americana, "Pacala se intoarce", coproductia romano-franceza "Jacqou le croquant". In 2009 a prezentat festivalul "Microfonul de Aur". Sursa: Cinemagia

In 2010 a prezentat Festivalul de la Mamaia, alături de Horia Moculescu şi Aurelian Temişan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu