marți, 28 septembrie 2010

Breaking Bad: Pe căi greşite, în premieră în România, la Pro Cinema

Din 10 octombrie, in fiecare duminica, de la miezul noptii, telespectatorii Pro Cinema pot urmari, in premiera in Romania, serialul care a cucerit publicul american si cel canadian si s-a aflat in topul preferintelor criticilor de specialitate: “Breaking Bad: Pe cai gresite”.
            Creat si produs de Vince Gilligan (scenarist si producator al serialului “Dosarele X ”), “Breaking Bad: Pe cai gresite” a fost apreciat de critici in special pentru scenariu si imagine, dar si pentru performantele actorilor Bryan Cranston, protagonistul serialului si Aaron Paul. “Breaking Bad: Pe cai gresite” este cistigatorul a 6 premii Emmy, dintre care 3 obtinute trei ani consecutiv de Bryan Cranston la categoria “cel mai bun actor intr-un rol principal”, dar si de Aaron Paul, la categoria “cel mai bun actor intr-un rol secundar”.
            3 milioane de dolari a costat producerea fiecarui episod din “Breaking Bad: Pe cai gresite”, un cost cu mult peste media realizarii unui serial obisnuit.
            “Breaking Bad: Pe cai gresite” a stirnit adevarate pasiuni si a creat chiar dependente. Jennifer Aniston, vedeta din “Prietenii tai” spunea chiar ca pentru ea intilnirea romanitica ideala ar include neaparat si vizionarea unor episoade din “Breaking Bad: Pe cai gresite”, serialul ei favorit.
Viata ca o reactie chimica
Bryan Cranston interpreteaza rolul lui Walter White, un barbat extrem de talentat ajuns datorita anumitor circumstante si nenumaratelor concesii profesor de chimie in New Mexico, unde traieste alaturi de sotia sa (Anna Gunn) si fiul sau (RJ Mitte), un adolescent care sufera de o forma de paralizie. White este diagnosticat cu cancer pulmonar intr-o forma foarte avansata, iar prognozele medicale sint destul de rezervate – i-au mai ramas doar doi ani de trait.
            Cu o noua intelegere a sensului propriei existente si din dorinta de a-si asigura financiar familia, White alege sa intre in lumea periculoasa a traficantilor de droguri. Serialul urmareste modul in care viata lui White se transforma radical in urma unei “reactii chimice” explozibile – frustrarilor zilnice li se adauga perspectiva unei morti iminente, iar rezultatul acestei combinatii periculoase este transformarea protagonistului dintr-un barbat obisnuit intr-un lider al lumii interlope.
            Dupa parerea lui Bryan Cranston titlul serialului – “Breaking Bad”- se refera la o expresie folosita mai mult in sudul Statelor Unite despre o persoana care are o “deviere” si o apuca pe cai gresite. Iar acest lucru poate fi valabil pentru o zi, sau pentru o viata intreaga.

Un comentariu:

  1. Aici sunt toate episoadel Ezel http://t9stiri.blogspot.com/search/label/Ezel?&max-results=4

    RăspundețiȘtergere