miercuri, 29 septembrie 2010

Operatiunea de salvare debuteaza la Pro Cinema

Din 14 octombrie, in fiecare miercuri si joi, de la ora 20:00, telespectatorii Pro Cinema pot participa la “Operatiunea de salvare” (“Rescue Me”), alaturi de eroii acestui serial nominalizat la premiul Globul de Aur si cistigator al unui premiu Emmy, pe linga alte 6 nominalizari.
            Serialul creat de Denis Leary si Peter Tolan urmareste vietile personale si profesionale ale unui grup de pompieri din New York si il are ca protagonist pe veteranul Tommy Gavin (Denis Leary).
            Interesul lui Denis Leary pentru pompieri si riscurile pe care si le asuma acestia zi de zi i-a fost inspirat de un incident tragic, care a avut loc in orasul sau natal, Worcester, Massachusets: in urma unui incediu la un depozit, sase pompieri si-au pierdut viata, inclusiv un var de-al sau si un prieten din copilarie. Protagonistul serialului “Operatiunea de salvare) a infiintat o fundatie a pompierilor care-i poarta numele si care s-a dovedit a fi una dintre organizatiile cele mai eficiente dupa evenimentele din 11 septembrie 2001.  
            Se pare ca si personajul principal al serialului, Tommy Gavin, este inspirat de prietenul din copilarie (Tommy Spencer) al lui Leary, pe care acesta l-a pierdut in incendiul care a avut loc cu cinci ani inainte de crearea serialului.   
            Exista o influenta puternica a evenimentelor din 11 septembrie asupra subiectului serialului, iar producatorii au anuntat ca filmarile la aceasta productie se vor incheia anul urmator, la aniversarea a 10 ani de la tragicul eveniment.
             Intimplarile din 11 septembrie 2001 i-au traumatizat pe pompierii new-yorkezi, insa Tommy Gavin (Denis Leary) pare sa fi trecut cel mai greu peste ele. Recent separat de sotie si cei trei copii ai sai, Tommy penduleaza intre furie si regrete, in timp ce incearca sa scape de cosmarurile provocate de camarazii pe care i-a pierdut in lupta cu focul. Alcoolul si drogurile sint alti demoni pe care trebuie sa-i infrunte Gavin, alaturi de prejudecati care uneori par imposibil de depasit – cum ar fi faptul ca in departament au fost angajate femei si homosexuali.
            Divorturile, bolile, dependenta de alcool sau droguri sint doar citeva dintre problemele celor care-si doresc sa salveze zilnic alti oameni, dar carora nu le mai ramin resurse sa se salveze pe ei. 
            Maura Tierney, Susan Sarandon, Michael J. Fox, Marisa Tomei pot fi vazuti alaturi de Denis Leary in acest serial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu