miercuri, 22 septembrie 2010

Ierburi, serialul care creeaza dependenta, in premiera, la Pro Cinema

Din 2 octombrie, in fiecare simbata seara, dupa filmul difuzat la “CineTePrinde”, telespectatorii Pro Cinema vor putea urmari, in premiera la o televiziune comerciala, cite doua episoade ale serialului “Ierburi” (“Weeds”), productia care creeaza dependenta inca de la primele scene. Cistigator a doua Emmy si de 18 ori nominalizat la acelasi premiu si de doua ori cistigator al premiului Globul de Aur pe linga alte 9 nominalizari, inclusiv la categoria “cel mai bun serial”, “Ierburi “ a inregistrat recorduri de audienta inca de la primele episoade, in Statele Unite difuzindu-se in acest moment cel de-al saselea sezon, iar cel de-al saptelea este in pregatire.
            Titlul serialului – Weeds - este inspirat de termenul argotic pentru marijuana, pentru ca acesta constituie unul dintre punctele de forta ale scenariului.
            Mary-Louise Parker interpreteaza rolul lui Nancy Botwin, o tinara femeie care, dupa ce ramine vaduva in urma mortii neasteptate a sotului ei, se transforma in traficant de droguri pentru a-si putea intretine cei doi copii. Pe masura ce actiunea serialului evolueaza, Nancy devine parte a unor activitati ilegale din ce in ce mai riscante.
            Nancy se transforma peste noapte in traficant de marijuana doar pentru a-si putea sustine familia si descopera curind ca prietenii si vecinii ei sint mari admiratori ai ...”botanicii” si ai “ierburilor” aducatoare de fericire efemera procurate de ea.
            Problemele cu cei doi baieti ai sai, Silas (Hunter Parish) si Shane (Alexander Gould) si cu cumnatul sau, Andy (Justin Kirk) venit cu intentia de a o ajuta, dar fara a reusi sa o puna in practica, fac ca existenta lui Nancy sa fie una foarte incitanta. La aceasta se adauga si problemele legate de dezvoltarea afacerii sale – nevoia de a deschide o brutarie pentru a-si masca adevarata natura a business-ului, dar si nevoia de a se extinde, devenind producator, dar si comerciant de stupefiante. Si viata amoroasa a lui Nacy este pigmentata de tot felul de aventuri, mai ales dupa ce descopera ca noul ei iubit este ...agent al Diviziei de lupta antidrog.
            Cu un buget estimat de 3 milioane de dolari, comedia neagra “Ierburi” a fost creata de Jenji Kohan, cistigatoare a premiului Emmy. Reactiile criticilor fata de acest serial au fost pozitive, personajul lui Nancy Botwin fiind considerat unul dintre cele mai reusite personaje de serial realizate vreodata.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu